fbpx

Conținutul este, de departe, cel mai important element al unui site sau blog. Când ai ocazia să vorbești unui auditoriu despre lucrurile pe care le faci cu pasiune și profesionalism, energia și optimismul tău se transmit cu ușurință, prin tonalitatea discursului, mimică, gestică, prin atitudinea și beeing-ul tău. Când singura formă prin care poți spune cine ești și cu ce te ocupi sau care e diferența adusă de tine într-un domeniu este cea scrisă, atunci lucrurile stau puțin diferit. Este nevoie ca, prin cuvintele pe care le folosești, să reușești să transmiți o parte din personalitatea ta, să-i dai cititorului tău, posibil viitor client, din bucuria și entuziasmul cu care dăruiești oamenilor aceste servicii sau produse.

Este foarte important ca stilul adoptat să-l facă pe cel ce interacționează cu textul să vrea să citească mai departe de primele cuvinte, să vrea să afle ce ai tu de spus în acel domeniu. Cu cât informațiile vor fi mai de calitate, mai de interes pentru cititor, cu atât ai mai multe șanse să-i captezi atenția pană la final. Să-l faci să-ți viziteze site-ul și să vadă ce servicii sau produse oferi, să-ți urmărească pagina de Facebook sau să se obișnuiască să-și ia informații din articolele postate pe blogul tău.
Este foarte posibil să nu cumpere nimic de la tine, poate niciodată, dar chiar și așa este un real câștig să atragi atenția unui public cât mai larg. Fiecare dintre noi are o întreagă rețea socială în cadrul căreia activează zilnic, are cunoștințe și prieteni care pot avea nevoie de ceea ce vinzi tu și care vor afla de tine prin intermediul celui care te urmărește și te recomandă ca fiind o sursă de încredere, care oferă servicii profesionale într-un anumit domeniu. De unde știe asta? Din ceea ce transmiți prin fiecare cuvânt scris sau imagine postată, prin informațiile utile și serioase pe care le oferi, prin tot ceea ce dăruiești zilnic prin toate mijloacele de promovare existente.

De asemenea, folosirea unui conținut vizual atractiv și de calitate (fotografii/video) va face ca audiența să crească mai rapid, știut fiind că vizualul reușește să atragă atenția mai ușor decât un simplu text, oricât de bine scris ar fi el. Nu degeaba există expresia “A picture is worth a thousand words”. Mai mult decât atât, prin intermediul unor video-uri scurte și la obiect, vei avea mai multe șanse să transmiți eficient cine ești tu ca și business, care sunt valorile și plus valoarea pe care o adaugi produselor și serviciilor pe care le promovezi.

În concluzie, fie că-ți scrii singur textele pentru site, blog și social-media sau că lucrezi cu o agenție de publicitate care să facă acest lucru pentru promovarea afacerii tale, este foarte important să se ocupe cineva de partea de conținut, pentru a avea o prezență constantă și echilibrată în online.